وزیر خارجه تایوان به سه کشور اروپای شرقی سفر میکند
اکتبر 20, 2021مشکلی برای حمل کالا در دریای خزر وجود ندارد
اکتبر 20, 2021
لبخند دنیا و اخم ایران به زرشک
دکتر ساره حسینی اظهار کرد: خراسان جنوبی دارای محصول ارزشمندی به نام زرشک است؛ زرشک با نام علمی بربریس ولگاریس دارای دو واریته دانه دار و بی دانه است که نوع بی دانه آن در مناطق خشک و نیمه خشک ایران و اختصاصا در خراسان جنوبی کشت میشود و جزء محصولات استراتژیک این استان است.
وی با بیان اینکه با داشتن حدود ۱۷ هزار هکتار سطح زیر کشت و برداشت ۲۰ هزار تن محصول بی تردید این استان بزرگ ترین تولیدکننده زرشک در جهان به شمار میآید، افزود: استفاده از پتانسیلها و ظرفیتهای بومی استان خراسان جنوبی میتواند در راستای تولید محصولات و فرآوردههای نوآورانه و فراسودمند و رونق اقتصادی استان موثر باشد.
پرطرفدار در جهان و بی طرفدار در ایران
این پژوهشگر صنایع غذایی ادامه داد: در میوه، ساقه و پوست ریشه زرشک مواد موثره ارزشمندی مانند ایزوکوئینولین و آلکالوئیدهایی مانند بربرین، بربامین و اکسیاکانتین وجود دارد که دارای خواص درمانی اثبات شده هستند؛ در روسیه و شمال و غرب اروپا از عصاره میوه زرشک برای درمان و التیام ناراحتیهای کبدی، روماتیسم و خونریزی رحم استفاده میشود.
حسینی ادامه داد: از میوه آن، مکملهای غذایی بسیاری در آمریکا و کانادا تولید میشود و به ایران نیز صادر میشود؛ میوه زرشک دارای اسیدهای آلی، از جمله اسید آسکوربیک و همچنین سایر ترکیبات غذایی مانند کلسیم، فسفر،آهن، ویتامینهای B۱ ، B۲ ، C و کربوهیدرات و ترکیبات فنلی ارزشمند است که برای تهیه فرآوردههای دارویی و غذایی مناسب بوده و پتانسیل خوبی برای فرآوری و تولید اکثر فرآوردههای غذایی و دارویی دارد.
وی افزود: زرشک تازه در استانهای همجوار خراسان جنوبی طرفداران بسیاری دارد، اما در سایر استانها به صورت تازه مصرف نمیشود و یکی از دلایل این امر عمر کوتاه زرشک تازه پس از برداشت است.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: زرشک پس از برداشت به دلیل از دست دادن رطوبت، بافت آسیب پذیر، آسیبهای مکانیکی و پوسیدگیهای قارچی دارای ماندگاری کمی است و به صورت تازه فقط در استان خراسان جنوبی یافت میشود.
حسینی ادامه داد: ماندگاری کوتاه و فساد پذیر بودن مانع ارسال این میوه ارزشمند به صورت تازه به کشورهای دور دست شده است و در حال حاضر پژوهشگران مجتمع گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی زیر نظر مهندس محسن پویان مدیر مجتمع، به طور مشترک بر روی بسته بندی و روشهای بهینه نگهداری و افزایش عمر مفید زرشک تازه فعالیت میکنند تا بتوانند با افزایش مدت زمان نگهداری زرشک تازه امکان ارسال آن به سایر استانها و خارج از کشور را مهیا سازند.
زرشک برندی با نام ایران ندارد
وی افزود: فسادپذیری سریع و آسیبهای مکانیکی پس از برداشت سبب میشود بهره برداران بلافاصله بعد از برداشت زرشک اقدام به خشک کردن این فراورده کنند؛ خشک کردن زرشک از کپک زدن و فساد میوه جلوگیری کرده و حمل و نقل و نگهداری آن را راحت تر میکند.
حسینی ادامه داد: بیش تر محصول زرشک پس از برداشت با روشهای سنتی خشک میشوند و ممکن است در حین این فرایند در معرض آلودگیهای میکروبی و قارچی قرار گیرند؛ یکی از علل عدم موفقیت در صادرات این محصول نیز میتواند میزان بالای آلودگی ناشی از روشهای نادرست فرآوری و خشک کردن این محصول باشد.
وی بیان کرد: پژوهشگران مجتمع در حال تالیف کتابی با عنوان "معرفی روشهای بهینه خشک کردن محصولات استراتژیک" از جمله زرشک هستند تا بهترین روش برای خشک کردن این محصولات را به کشاورزان و بهره برداران برای افزایش میزان بهره وری محصول معرفی کنند.
#شرکتمدیریتصادرات #مشاورهمدیریتصادرات #مدیریتصادرات #EMC #Export_management_company #Export_management_consultant #Export_management #صادرات #واردات #تجارت #تجارتخارجی #تجارتبینالملل #بیزینس #وارداتوصادرات #import #export #import_and_export #trade #business #commerce #commercial #international #international_trade #بازرگانی #بازرگانیخارجی #بازرگانیبینالملل #گمرک #ترخیص #حملونقل #صرافی #انتقالارز