زادبوم در جمع تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ماشینی در کاشان
نوامبر 1, 2019گردشگری سلامت فرصتی بینظیر برای ایران
نوامبر 1, 2019
هفتمین جلسه کمیته کارشناسی شورایعالی توسعه صادرات غیرنفتی برگزار شد
هفتمین جلسه کمیته کارشناسی شورایعالی توسعه صادرات غیرنفتی کشور در سال جاری به ریاست معاون وزیر صمت و ریاست کل سازمان توسعه تجارت ایران، با حضور مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات و رئیس مرکز ملی فرش ایران برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی سازمان توسعه تجارت ایران، هفتمین جلسه کمیته کارشناسی شورایعالی توسعه صادرات غیرنفتی کشور با محوریت بررسی چگونگی افزایش سرمایه صندوق ضمانت صادرات ایران و بازنگری نحوه محاسبه و تخصیص سرمایه های صندوق از ریالی به ارزی و بررسی آخرین وضعیت صادرات فرش دستباف ایران و موانع و مشکلات پیش روی آن برگزار شد.
در این نشست افروز بهرامی اظهار داشت: جایگاه صندوق ضمانت صادرات ایران از لحاظ رشد عملکرد در میان کشورهای اسلامی جایگاه اول و از نظر حجم عملکرد پس از کشور ترکیه در جایگاه دوم قرار دارد، همچنین وظیفه و اولویت صندوق ضمانت صادرات ایران، حمایت از صادرات غیرنفتی کشور است ولی در حال حاضر مقرر گردیده نفت و فرآوردههای نفتی را نیز مورد حمایت قرار دهد.
در این نشست مقرر گردید تا صندوق ضمانت صادرات ایران، بنگاههای کوچک و متوسط متقاضی را نیز با اولویت تحت حمایت خود قرار دهد.
در ادامۀ جلسه، فرشته دستپاک رئیس مرکز ملی فرش ایران، در تشریح آخرین وضعیت صادرات فرش دستباف، بالاترین میزان صادرات فرش دستباف را مربوط به سال 1372 و به ارزش 1447 میلیون دلار عنوان کرد.
وی افزود: کشورهای واردکننده فرش دستباف ایران در سال 1397 به ترتیب شامل ایالات متحده آمریکا، آلمان، امارات متحده عربی، ژاپن، لبنان، استرالیا، کانادا، قطر، ایتالیا، پاکستان، بریتانیا،کویت و آفریقای جنوبی بودهاند.
دستپاک مهلت تعیین شده برای بازگرداندن ارز صادرات فرش دستباف، عدم تخصیص به موقع مشوق های صادراتی و بودجه مورد نیاز برای تبلیغات داخلی و خارجی از سوی دستگاههای مسئول، افزایش قیمت مواد اولیه وارداتی متاثر از افزایش نرخ ارز و افزایش قیمت مواد اولیه داخلی ناشی از تورم ارزی، طولانی بودن زمان تشریفات گمرکی برای ورود مواد اولیه(پشم و ابریشم)، بیمه قالیبافان و مواردی از این دست را به عنوان موانع پیش روی صادرات فرش دستباف نام برد.
در ادامه مقرر شد بانک مرکزی ج.ا.ایران در راستای تسهیل فرآیند تسویه تعهدات ارزی محصولات سنتی و استراتژیک صادراتی از جمله فرش دستباف بررسی های لازم را بعمل آورده و نتیجه را به همراه پیشنهادات اجرایی حداکثر ظرف مدت ده روز به دبیرخانه شورا ارسال نماید.
همچنین مقـرر گردید وزارت امور اقتصادی و دارایی ، بانک مرکزی ج.ا.ایران و گمرک ج.ا.ایران نسبت به تسهیل ورود مواد اولیه (پشم و ابریشم)، کاهش زمان تشریفات گمرکی و هم چنین تخصیص ارز واردات مواد اولیه مورد نیاز صنعت فرش دستباف اقدام و نتیجه را حداکثر ظرف مدت دوهفته به دبیرخانه شورا ارسال کند.