ضرورت ثبات در بازارهای مالی
نوامبر 8, 2021۵۲۱ میلیون دلار کالا در ایلام صادر شد
نوامبر 8, 2021
صادرات نخلهای خرما به کشورهای حاشیه خلیج فارس؛ از ادعا تا واقعیت
در این پیگیریها مسئولان بخشی از ادعای مطرح شده در این فیلم مبنی بر صادرات نخل را تأیید کردند اما اینکه صادرات بهخاطر خشکسالی است و نخلهای بارور صادر میشوند ، تکذیب کردند. در این فیلم توضیح داده میشود که برخی روستاییان منطقه رود فاریاب بوشهر بهدلیل مشکلات معــیشتی، درختــان نخل خود را با لودر از خاک در آورده تا آن را به کشورهــای عربی صادر کنند. هرچند بنا به گفته مسئولان استان این اقدام قانونی است اما دوستداران محیط زیست تأکید دارند این کار منجر به تخریب گسترده نخلستانهای بوشهر شده است.
بلخیری یکی از نخلداران این منطقه دراین خصوص به «ایران» میگوید: ما هیچ درختی را قطع نمیکنیم بلکه با کمک لودر آنها را از ریشه درمیآوریم و بهصورت قانونی به کشورهای عربی صادر میکنیم، البته خدا را شکر حال نخلستان من خوب است و چون محصول با کیفیتی دارم همیشه خرماهایم را از پیش میخرند. حفظ نخل و برداشت محصول خیلی با صرفهتر از فروش آن است اما شرایط برخی سخت است، ممکن است نخل آنها کیفیت لازم در باردهی نداشته باشد و با توجه به شرایط کم آبی نگهداشتن آن صرفه اقتصادی نداشته باشد.
نخلفروشی در کل کشور رایج است
«علی بهرامنژاد»، بخشدار ارم نیز با اشاره به اینکه نخلفروشی در کل کشور از استان خوزستان گرفته تا هرمزگان رایج است، به «ایران» میگوید: گاهی نخلداران بهدلیل نامرغوب بودن گونه، نر بودن و پیر بودن درخت بهدنبال جایگزینی گونههای جدید با ارزش اقتصادی بالاتر هستند بهخاطر همین نخل قدیمی را از ریشه در آورده یا به فضای سبز اهدا کرده یا آن را صادر میکنند. همچنین در برخی موارد با توجه به تراکم بالای درختان، نخلداران برای ایجاد فاصلهگذاری میان درختان تعدادی از آنها را حذف میکنند.
بخشدار ارم در خصوص ادعای خشکسالی در این ویدیو میافزاید: کشور و به تبع آن، این بخش با بحران خشکسالی دست و پنجه نرم میکند اما نخل درخت مقاومی است و نیاز چندانی به آب ندارد از اینرو درآوردن درختان به علت بحران آب قابل قبول نیست. بخصوص در بخش ارم که تنها تابستان خشک و کم بارانی دارد و در سایر فصلها بارندگیها برای درخت نخل کفایت میکند. از سوی دیگر عمده گونه نخلهای این بخش از نوع زاهدی و کبکاب هستند و با توجه به مرغوبیت اینگونهها و وجود سردخانه در بخش ارم، نخلداران هیچ مشکلی برای فروش محصول خود ندارند و مشتریان حاضر به پیش خرید محصول نیز هستند.
بهرامنژاد خاطرنشان میکند: گفته میشود که هر اصله نخل به قیمت ۱۵ میلیون ریال به دلالان فروخته میشود، اما باید دقت کنیم که قیمت یک اصله نخل در باغهای این بخش بالغ بر ۵۰ میلیون ریال است و ادعای فروش هر اصله نخل به این قیمت دوراز ذهن بهنظر میرسد.
تنها نخیلات غیرمثمر اجازه صادرات دارند
«خسرو عمرانی»، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر هم با تأکید بر اینکه صادرات ارقام خاصی از نخل بهصورت خاص و محدود مجاز است به «ایران» میگوید: کندن و جابهجایی نخل که معمولاً برای فضای سبز مورد استفاده قرار میگیرد مرسوم است اما صادرات ذخایر استراتژیک ژنتیکی کشور ممنوع است.
براساس بازدید مؤسسه تحقیقاتی و ملی میوههای گرمسیری استان بوشهر نخیلات غیراقتصادی، غیرمثمر و غیر تجاری که جزو ذخایر و انحصار ژنتیکی نیستند پلاک کوبی و اجازه صادرات دارند، اما صادرات نخیلات مثمر، جوان، اقتصادی و نخیلاتی که جزو ذخایر و انحصار ژنتیکی کشور به شمار میروند از جمله خاصویی، کبکاب و شکری خلاف قانون و ممنوع است.
وی در خصوص مراحل صادرات نخلها توضیح داد: صدور مجوز صادرات نخل فرایند سختگیرانهای دارد و کشاورزانی هم که نخیلات آنها شرایط صادرات میگیرند متعهد هستند عملیات جایگزینی و احداث باغ با ارقام اصلی و تجاری انجام دهند. نخلدارانی که تمایل به صادرات دارند ابتدا درخواست خود را به جهاد کشاورزی ارائه میدهند و بعد از آن با مشخص کردن درختان برای این کار مجوز میگیرند، البته توجه داشته باشید بر اساس قوانین آنها تنها مجاز به صادرات برخی از گونهها هستند.
قطع درختان نخل در فاریاب بدون هماهنگی با جهاد کشاورزی بوده
عمرانی با بیان اینکه قطع درختان نخل در فاریاب دشتستان با هماهنگی جهاد کشاورزی نبوده، میافزاید: وزارت جهاد کشاورزی امسال مجوز صادرات یکهزار و ۷۲ اصله نخل را برای بوشهر در نظر گرفته اما تاکنون تنها مجوز ۶۰۰ نخــل در باغهای دالکی برای صادرات به کشور قطر صادر شده است. در خصوص نخلهای منطقه رودفاریاب هم در بررسی به عمل آمده مشخص شده ۱۸ اصله نخل بدون اطلاع سازمان جهاد کشاورزی از یکی از باغها ریشه کن شده که موضوع در دست بررسی است.
وی تأکید میکند: باغداران توجه داشته باشند اینکه گفته میشود مجوز قطع درختان به جهت بیآبی نخلها صادر میشود، صحیح نیست و صادرات هر نوع نخلی قانونی نبوده و برخی از نخلها قابل صادرات هستند.
#شرکتمدیریتصادرات #مشاورهمدیریتصادرات #مدیریتصادرات #EMC #Export_management_company #Export_management_consultant #Export_management #صادرات #واردات #تجارت #تجارتخارجی #تجارتبینالملل #بیزینس #وارداتوصادرات #import #export #import_and_export #trade #business #commerce #commercial #international #international_trade #بازرگانی #بازرگانیخارجی #بازرگانیبینالملل #گمرک #ترخیص #حملونقل #صرافی #انتقالارز