«داریوش اسماعیلی» روز دوشنبه در نشست خبری به شکل ویدئو کنفرانس در محل این وزارتخانه توضیح داد: سال ۹۸ سهم بخش معدن وصنایع معدنی ۲۵ درصد ارزش صادرات غیرنفتی بود و در بخش تولیدات هم روند افزایشی را داشتیم.
وی میزان استخراج مواد معدنی پارسال را بیش از ۴۱۰ میلیون تن ذکر کرد و گفت: سال ۹۷ میزان استخراج مواد معدنی ۳۸۰ تا ۳۸۵ میلیون تن بود و انتظار می رود در سال ۹۹ رشد حداقل ۲۰ درصدی را در این زمینه داشته باشیم.
اسماعیلی که پس از سپری شدن ۷۹روز از انتصابش در پست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، نخستین نشست خبری خود را برگزار کرده بود، خاطرنشان ساخت: سال ۹۸ باوجود تحریم های بسیار شدید و قوی که آمریکا برروی کشورمان اجرا کرد تا اقتصاد ایران را به زانو درآورد، اما موفقیت ها در بخش معدن و صنایع معدنی، دشمن را نا کام ساخت.
آمار صادرات سال ۹۷ در بخش معدن و صنایع معدنی رقم ۹ میلیارد و ۲۲۶.۱ میلیون دلار را نشان داد که حدود ۲۱ درصد ارزش صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داد و براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران سال ۹۸ ارزش صادرات غیر نفتی به ۴۱.۳ میلیارد دلار رسید که ۲۵ درصد آن رقم ۱۰ میلیارد و ۳۲۵ میلیون دلار را نشان می دهد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: پارسال پنج هزار و ۶۰۰ معدن فعال در کشور فعال بودند که میزان حقوق دولتی وصولی معادن به یک هزار و ۸۷۱ میلیارد تومان رسید.
به گفته اسماعیلی، اکنون ۱۰ هزار و ۴۰۴ معدن در کشور وجود دارد و حدود ۱۴۲ هزار نفر اشتغال مستقیم در معادن دارند.
وی اضافه کرد: سال گذشته (۱۳۹۸) امکان واردات ۳۲۱ دستگاه ماشین آلات و تجهیزات معدنی فراهم شد که میزان ناچیزی از تقاضای این بخش را پاسخ داد.
اسماعیلی بابیان اینکه امسال برنامه ریزی ها در بخش معدن و صنایع معدنی در چارچوب جهش تولید دنبال می شود، گفت: دو موضوع اصلی امسال، نخست گسترش فعالیت های اکتشافی و دوم رشد بهره برداری از صنایع معدنی است.
وی یادآور شد: امسال برنامه ها به شکلی پیاده سازی می شود که مردم به شکل مستقیم افزایش تولید را احساس کنند و افزایش ۲۰ درصدی ذخایر معدنی در زمینه های مختلف از جمله طلا، سنگ آهن، مس، سرب و روی، سنگ تزیینی و مصالح ساختمانی پیش بینی شده است.
#پژواک_تجارت #بین_الملل #صادرات #واردات #اقتصاد #مدیریت_صادرات #ایران #مواد_معدنی #صادرات_مواد_معدنی