ایجاد کمیته صنایع دستی در اتاق بازرگانی ایران
آگوست 2, 2020سیاسی شدن بازگشت ارز صادراتی
آگوست 3, 2020
جهش در مبادلات فرامرزی آذربایجان شرقی
آذربایجان شرقی تا زمان شناخته شدن راه دریایی خلیج فارس به عنوان مسیر تجاری در دوره جنگ جهانی اول، تنها مسیر صادرات و واردات کالای کشورمان محسوب می شد.
دست بالای آذربایجان شرقی در حوزه مبادلات تجاری خارجی ایران تا زمان فروپاشی شوروی سابق در سال ۱۳۷۰ شمسی و آغاز جنگ قره باغ بین جمهوری های آذربایجان و ارمنستان نیز ادامه داشت.
بر اساس آمار موجود، تا آن تاریخ، روزانه افزون بر ۴۰۰ واگن بار در گمرک سهلان در غرب تبریز خالی می شد؛ رونق مبادلات تجاری خارجی در آذربایجان شرقی تا آن سال ها به اندازه ای بود که این خطه بیشترین تعداد کامیون های ناوگان باری را در کشور داشت.
هر چند با فروپاشی شوروی سابق، آذربایجان شرقی تا حدود زیادی جایگاه تاریخی خود در حوزه گمرکات را از دست داد، اما این استان هنوز نیز با داشتن ۲ گمرک جلفا و نوردوز در محدوده منطقه آزاد ارس و مرزهای مشترک با جمهوری خودمختار نخجوان و جمهوری ارمنستان و گمرک سهلان در مجاورت تبریز، از مبادی اصلی تردد مسافری و خودرویی کشور محسوب می شود.
در این میان، آنچه در باب فعالیت های گمرکی آذربایجان شرقی مایه امیدواری است، رونق مبادلات فرامرزی این خطه از زمان آغاز به کار دولت تدبیر و امید تا به امروز است؛ ارزش صادرات استان در فاصله سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ از حدود ۲ میلیارد دلار به بیش از سه میلیارد دلار افزایش یافته و رشد بیش از ۵۰ درصدی را تجربه کرده است.
#پژواک_تجارت #بین_الملل #صادرات #واردات #اقتصاد #مدیریت_صادرات #ایران